Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Mam takovy kradmy pocit, ze i zeny vydelavaji....

1 0
možnosti
RS

;-D a co to má společného s článkem?

0 0
možnosti
MK

Krása ženy podle Bible

„Obrať se, obrať se, Šulamítko, obrať se, obrať se, chceme tě vidět.“ Co na Šulamítce uvidíte? Že tančí táborový tanec!Jak krásné jsou tvé nohy v opánkách, knížecí dcero! Křivky tvých boků jsou jako náhrdelníky, dílo umělcových rukou.Tvůj pupek je pěkně vykroužená mísa, kéž nechybí v ní vonné víno! Tvé břicho je stoh pšeničný, obrostlý liliemi.Dva prsy tvé jsou jak dva koloušci, dvojčátka gazelí.

Tvé hrdlo je jak věž ze slonoviny, tvé oči – rybníky v Chešbónu u brány Batrabímské. Tvůj nos je jak libanónská věž, zkoumavě hledící k Damašku.Tvá hlava se tyčí jako Karmel, vrkoče tvé hlavy jsou jak purpur. Král je těmi kadeřemi spoután.Jak krásná, jak líbezná jsi, lásko, při hrách milostných!

Postavou se podobáš palmě a svými prsy hroznům datlí Řekl jsem: „Vystoupím na palmu, abych se zmocnil plodů.“ Tvé prsy ať jsou hrozny révovými, dech tvého chřípí ať jablky voní ,patro tvých úst ať je jako nejlepší víno. Jedině pro mého milého stéká, plyne i ve spánku ze rtů.

Já jsem svého milého, on dychtí jen po mně.

Pojď, můj milý, vyjděme na pole, přenocujeme v keřích henny.Časně zrána půjdeme do vinic, pohledíme, zda pučí vinná réva, zda její květ se rozvil, zda rozkvetly granátové stromy. Tam tě zahrnu laskáním.

Voní jablíčka lásky a všechny výtečné plody nad našimi dveřmi, nové i staré. Schovala jsem je pro tebe, můj milý.

0 0
možnosti
LV

Dobrý večer. Nedovedu si představit co by způsobilo napsat článek na V Mojžíšova 22:5... God bless.:-)

0 0
možnosti

P40e42t59r 61Č91e53j64k42a

7. 9. 2016 11:12

Tehle článek bych popsal, jako ukázkový příklad toho, že víra slouží k ovládání lidské vůle a omezuje svobodu vlastního smýšlení a konání. Pár komentářů:

- "Pro vás se nehodí vnější ozdoba - splétat si vlasy, ověšovat se zlatem, střídat oděvy, nýbrž to, co je skryto v srdci a co je nepomíjitelné: tichý a pokojný duch; to je před Bohem převzácné.Tak se kdysi zdobily svaté ženy, které doufaly v Boha. Podřizovaly se svým mužům." - tohle je doufám myšleno jako odstrašující příklad zastaralého a přežitého dogmatu.

- „Rovněž ženy ať se oblékají slušně a zdobí se prostě a střízlivě, ne účesy a zlatem, perlami nebo drahými šaty, nýbrž dobrými skutky, jak se sluší na ženy, které se rozhodly pro zbožný život.“ - zase pseudoautoritativní vyjádření jehož cílem je direktivně určovat, co je a není morální - na úkor svobody jednotlivce. Nádherný příklad toho, že svoboda a víra jsou navzájem v protikladu.

- "Co to tady Šalamoun a apoštolové vlastně říkají? Oni definují, kdo je krásná žena v očích Božích." - ateista jedovatě překládá, že pár lidí z doby před x staletími je dodnes citováno v tom, jak oni popsali krásnou ženu v očích fiktivní "bytosti", kterou si vymysleli lidé (bůh je totiž výtvorem lidské mysli, která je "univerzální" triviální odpovědí na vše, co se nedalo/nedá vysvětlit - a časem posloužila výborně k jejich ovládnutí) ještě před nimi....

- "Vždy, když slyším, že nějaká celebrita dala za své šaty tisíce či desetitisíce dolarů, si uvědomím, že v zemích s nejnižší životní úrovní mají na den a osobu 1 dolar na obživu." - když tenhle "argument" dotáhnete do konce, tak vlastně každý, kdo žije na úrovni vyšší než 1 dolar na osobu den (tzn. ti nejchudší), tak žije nemorálně - a tam zcela jistě patříte i vy... Spousta těch "nemravných" boháčů dá na charitu a podporu nejchudších či nemocných víc, než kdokoliv z nás tady kdy vydělá... takže tenhle "argument" je také střelba úplně mimo terč.

3 0
možnosti
RS

- nikdo vás nenutí se podle toho chovat, je na ženách, aby se svobodně rozhodly komu se chtěji líbit.

- totéž.

- nikdy jsem vás neviděl a ani neslyšel, takže neexistujete a nějaký neznámý člověk si vás vymyslel.

- vaše ragumentace je zcela mimo mísu. Asi to bude tím, že jste nepochopil o čem píšu.

0 0
možnosti
LV

Velice dobře podáno.R^ karma.:-)

0 0
možnosti
FV

Vy se oháníte citáty z nějaké knihy, oni se ohánějí citáty z jiné knihy. Vy věříte ve svého Boha, oni zase v jiného.

Jste to samé v bleděmodrém, nesvobodný, spoutaný človíčku..

4 2
možnosti
RS

A vy "svobodně" věříte povídačkám neznabohů a nic vám nedochází...

1 0
možnosti
LJ

Mne spíše překvapuje to, že se z burkin udělal takový problém a přehlíží se jiné, podle mne podstatnější, věci. Například v Německu: když se na ubytovnách objeví konflikt mezi imigranty-muslimy a imigraty-křesťany, spočívající například v tom, že si muslimské děti odmítají hrát s křesťanskými, jednoduše křesťany odstěhují jinam. Nedělají z toho problém. Ale on z toho bude velký problém. Je to projev netolerance a dá se očekávat, že jí budou praktikovat i v jiných věcech. Jestliže se dnes nikdo neodváží říci: "Tolerance je pro Evropany důležitá hodnota. Jestliže to nemíníte přijmout, musíme se rozloučit." pak to považuji za mnohem závažnější než otázku koupacího úboru.

4 1
možnosti
RS

O jiných věcech jsem psal v jiných článcích. Že jste je nečetl není moje chyba.

0 0
možnosti
Foto

Mám dojem, že jste to hodil všechno na ženy. Z pohledu nabídky a poptávky je to jinak. Kdyby muži hledali jen duševní krásu, ženy by se nemusely odhalovat nebo přikrášlovat. Péče o zevnějšek je boj o získání konkurenční výhody. Podívejte se na současné popové hvězdičky, občas to hraničí s porušováním mravní výchovy mládeže. Dělaly by to, kdyby to nemělo smysl?

6 0
možnosti
TT

Současné popové hvězdičky vědí, co v dnešní době vydělává. Skutečné hvězdy to sice vědí též, ale nemají potřebu tomu podléhat.... Ohledně té duševní kásy, ono v případě, že uvnitř je prázdno, tak žádné přikrášlování stejně nepomůže ani u žen a ani u mužů. Je to, jako když otevřete zlatou skříňku poněvadž očekáváte poklady a uvnitř je jen popel...

0 0
možnosti
Foto

Bigotní („probuzené”) křesťanství si notuje s islámskou Šáriou. Kdo chce vidět to vidí.

1 4
možnosti
TT

Tak Šaria je extrém, nicméně i v křesťanství se setkáváme s ideou podřízenosti a poslušnosti jedné skupiny lidí (v tomto případě žen) skupině druhé, s čímž se tedy osobně nestotožňuji.... (Mimo jiné uvedeno též v blogu samotném). Hezký večer...

2 0
možnosti
IB

I13v71o 64B94o83u70š23e

6. 9. 2016 20:07

Vy se vlastně tak moc nelišíte.

2 0
možnosti
RS

S kým jste mě srovnal?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS