Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Citát je vytržený z kontextu. V Genesis je o trestu smrti psáno v 9. kapitole verš 6 ( a to ještě není explicitně o trestu smrti ), zatímco Smlouva a její obsah je definován ve verších 8 - 17. Pane autore, zkuste si nastudovat více o biblických smlouvách. První byla již v Edenu, dále smlouva s Abramem, s Izraelem podle Mojžíše, manželská smlouva obnovená Ježíšem ( Mt 19, 3-9), smlouva s Davidem a především Nová a věčná smlouva uzavřená skrze krev Ježíše Krista.

Je apologeticky kontraproduktivní argumentovat primárně Biblí v otázce, na které se víceméně shodnou všechny civilizace na světě. Vrah zaslouží přísný trest.

2 0
možnosti

Ještě jednou čtěte článek, kde se začalo hovořit o smlouvě?

genesis 5,18:S tebou však učiním smlouvu. Vejdeš do archy a s tebou tvoji synové, tvá žena i ženy tvých synů.

0 0
možnosti

Protože se jedná o smlouvu věčnou,

viz Gen 9,16 "Ukáže-li se na oblaku duha, pohlédnu na ni a rozpomenu se na VĚČNOU smlouvu mezi Bohem a veškerým živým tvorstvem, které je na zemi.“,

nemá smysl se ptát, do kdy bude smlouva platit. Bude platit věčně.

1 0
možnosti

;-D Víte co to je smlouva? Najděte si definici. Smlouvou se obě strany k něčemu zavazují. Kdy tato smlouva zanikne? Když jedna ze stran své závazky přestane plnit. Více v článku. Naučte se číst psaný text.

0 0
možnosti
Foto

Zde vidím zásadní rozpor - trest smrti dle mého má nesprávné označení. Dokud stát a represívní složky nejsou schopny společnost PLNĚ ochránit před jednáním dotyčného odsouzeného pachatele, budu "trest smrti" podporovat, protože z mého pohledu se jedná pouze o OCHRANNÉ OPATŘENÍ a ne o trest.

Jeho popravou mu jen ulehčíme osud, který bychom všichni chtěli, aby si pachatel za své činy "vychutnal" až do dna.

Za skutečný trest považuji, kdyby ho na doživotí bez možnosti propuštění pohodili do díry a zahodili klíč. Až toto bude stát schopen zajistit, pak bych souhlasil se zrušením "trestu smrti".

0 1
možnosti

Ev. S. Jana 7:19.. Ježíš řekl: Však Mojžíš dal vám zákon, a žádný z vás neplní zákona. Proč ne hledáte zamordovati? 2.Mojž. 20:13.. nezabiješ. Jana 8:44.. Vy z otce ďábla jste, a žádosti otce svého chcete činiti. On byl VRAŽEDLNÍK, OD POČÁTKU, a v pravdě nestál; nebo pravdy v něm není. Když mluví lež, z svého vlastního mluví nebo lhář jest a otec lži.

Všichni máme svobodnou moc danou ze shora. Svobodnou vůli rozhodování. Ne jenom vladaři. Záleží jak s tou mocí založíme. Ve prospěch Boha, nebo lidí?

Luk. 4:5-7.. I vedl jej ďábel na horu vysokou, a ukázal mu VŠECKA králoství okršlku země pojednou. A řekl mu ďábel: Tobě dám TUTO VŠECKU MOC I SLÁVU, NEBO MNĚ DÁNA JEST, A KOMU BYCH KOLI CHTĚL,DÁM JI. Protož ty pokloníž se před mnou, a bude všechno tvé.

Myslím si že tímto je to vše jasné. Zjevení 21:8.. Strašlivým pak, a nevěrným, a ohyzdným, a vražedlníkům, a smilníkům, a čarodejníkům, a modlářům, i všechněm lhářům, díl jejich v jezeře, kteréž hoří ohněm a sirou, jenž jest smrt druhá.

1 0
možnosti

Tvé verše nemají s tématem nic společného. :-)

0 0
možnosti

Trestání patří k lidstvu odjakživa. Snaha zrušit trest smrti je pozoruhodná a stojí za důkladnou vědeckou studii. Ještě v 19.století američtí bílí křesťané zotročovali černochy z Afriky, trestem bylo bičování a často i ubičování k smrti nebo nějaký jiný lynč. Američanům-křesťanům (!) to nepřipadalo nijak divné. Divné.

0 0
možnosti

Podmínky této údajné smlouvy lidstvo neplní, protože ročně (rok 2012) je spácháno cca 450 000 vražd a trestů smrtí se za rok na celém světě vykoná pouze okolo 2000 (včetně Číny, kde nejsou přesné statistiky).

0 1
možnosti

Trest smrti není praktikován ve větší části světa.

Uzákoněn je pouze ve 25 státech.

V Evropě pouze v Bělorusku.

0 1
možnosti
Foto

postoj společnosti k trestu smrti by se měl odvíjet od jiných hledisek, než je Bible.

0 0
možnosti

Problém je v tom, že to co je zde popsáno. není pohled Bible.

2 1
možnosti

P60e65t48r 28K89l29a11b78í56k

3. 12. 2016 17:05

Dobře napsaný článek.

2 3
možnosti

Podle čeho jste to poznal ?

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS