Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ahoj Richarde. O těchto komentech,které pan Švadlenka řekl, bych se nezmiňoval, pokud by se on na svém článku nezmiňoval o mně. Ale posuď podle jeho odpovědí.Na jednu stránku nepopírá, že Ježís neexistoval a nepopírá,že Bůh není, ale popírá co řekli!! V takovém případě veškeré odpovědi s ním ztrácejí účelnost celé věci. Pak už jemom platí to co říká ježíš v Mat.7:6...měj se hezky. Odpvědi pana Švadlenky.

Není, to jste si tam přimyslel. Je to možná interpretace, ale doslova to tam není. Podobně klidně můžete předpokládat, že se stvoření všeho živého odehrálo skrze evoluci, kterou řídil Bůh.

Jenom připomínám, že Bůh se nemýlí, ale člověk ano. A vy jste člověk. Dejte si pozor, některá vaše slova by bylo možné interpretovat i jako pýchu. Dobrou noc.

Tak, Ježíš je asi docela dobře prokázaná historická osobnost. Podle pramenů lépe než třeba Alexandr Makedonský. Někdo tam v Izraeli na přelomu letopočtu opravdu byl, působil a inspiroval nové náboženství.

P.S. Jsme prostě zarytí vykladači Bible. A co je on??????

0 2
možnosti

On je vědec, který ví, o čem mluví.

Vy věříte, že je to jinak, a to na základě sbírky bajek z doby před dvěma tisíci let. Snažíte se křečovitě tuto sbírku bajek pokřivit tak, aby alespoň částečně vyhovovala vašim tezím a vašemu přesvědčení. Ve skutečnosti zneužíváte starou knihu na honění svého vlastního ega.

4 0
možnosti

Pane Siemko, víte, o co mi jde? Fascinuje mě, jak zarytí vykladači Bible, kteří nerozumějí přírodním vědám, dokáží hodně deformovaně roubovat některé vědecké poznatky do biblických příběhů. Ale jenom ty, které jim vyhovují. Jiné naprosto neochvějně popírají. Tento rozpor nejsou schopni nikterak vysvětlit. Mě to upřímně zajímá, proto se ptám, na základě čeho si vybírají, co ještě je v souladu s Biblí a co už je v rozporu. Asi tím ve vašem případě narušuji nějaké vaše kruhy, cítíte, že ten rozpor vlastně nejste schopen vysvětlit, a tak reagujete, jak reagujete. Mažete vše, co vám není pohodlné.

3 0
možnosti

Smazal jsem pouze vaše provokační příspěvky.

0 3
možnosti

Všem slušným diskuterům, nikoho nemažu, dokud nezačne provokovat.

S Janem Švadlenkou mám již dlouhé zkušenosti a vždy to skončilo stejně, začal úmyslně provokovat a proto jsem ho začal úmyslně mazat.

0 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Bůh připravil naši Zemi k obývání a stvořil na ní vše živé během šesti dní. V biblické zprávě o stvoření není žádný prostor pro miliony let trvající evoluci.

1 0
možnosti

Pan Siemko píše, že těch šest dní klidně mohlo být šest tisíc let nebo ještě více. Tím pádem je tam pro evoluci docela dost prostoru.

0 0
možnosti

Vsichni jste vedle.

Krasne to vysvetluje kresleny film Jeana Effela a eduarda Hofmana stvoreni sveta.

Trvalo to sest dnu a v ceskem provedeni to puvabne vysvetluje Jan Werich.

1 0
možnosti

;-D Bible je skoro o 6 tisíce let starší. Komu mám více věřit?

0 2
možnosti
Foto

Astronom Allan Sandage prohlásil: „Věda nedokáže zodpovědět ty nejzávažnější otázky. Jakmile se zeptáte, proč je tu něco, a ne nic, ocitnete se mimo oblast vědy.“ Nejenže Bible popisuje stvoření tak, že je to v souladu s vědeckými poznatky, ale také poskytuje odpovědi na otázky, na které věda odpovědět nemůže, například: Jaký má Bůh záměr se zemí a s lidstvem?

1 1
možnosti

Odpověď může být docela prostá: třeba žádné "proč" tak, jak to chápe člověk, ani není.

2 0
možnosti
Foto

Max Planck Fyzik, zakladatel kvantové teorie,nositel Nobelovy ceny za rok 1928, předseda německé vědecké společnosti,později po něm pojmenované

"Ať se díváme kamkoliv ajakkoliv hluboko, nikde nevidíme rozpor mezi náboženstvím a přírodní vědou,nýbrž v rozhodujících bodech vidíme plný souhlas. Náboženství a přírodní vědyse nevylučují, jak se mnozí v naší době domnívají nebo obávají, nýbrž sedoplňují a podmiňují navzájem. Nejupřímnějším důkazem pro shodnost náboženstvía přírodní vědy i při hluboce kritickém posuzování je historická skutečnost, žeprávě největší přírodní badatelé všech dob, muži jako Kepler, Newton, Leibnitzbyli proniknutí hlubokou zbožností. Na počátku naší kulturní epochy bylidokonce pěstitelé přírodních věd a strážci náboženské víry jedny a tytéž osoby.Nejstarší užitá přírodní věda a medicína byla v rukou kněží a hlavnímivědeckými pracovníky ve středověku byli mniši. Později, když se kulturazjemňovala a rozvětvovala, rozcházely se cesty podle různosti cílů, jimž sloužínáboženství a věda. A tak jako vědění a schopnost se nedá nahradit světovýmnázorem, tak ani správný postoj k mravním otázkám se nedá vyvodit z čistěrozumového poznání. Ale ty dvě cesty se nerozcházejí, nýbrž jdou souběžně aspojují se v dálném nekonečnu u téhož cíle. Uvažování věřícího Bohem začíná,uvažování fyzika Bohem končí."

1 0
možnosti

Starý pán měl sen. A nechtěl se vzdát své zažité zbožnosti. K té ovšem nedošel dlouhým bádáním, které by mu zbožnost vyhodnotilo jako jedinou logickou cestu. Jeho zbožnost, stejně jako pobožnost jiných vědců před staletími, byla automaticky daná výchovou a kulturním prostředím, ve kterém vyrůstali.

Víra v Boha byla neoddiskutovatelná. Nebyla nikdy nečím, k čemu by měli sebemenší logické důvody. Proto je nespravedlivé, s ní manipulovat v souvislosti "má pravdu věda nebo víra". Víra se ze své podstaty z těchhle hrátek sama vylučuje.

Nechte ji tam, kam patří. Samozřejmě, že pro ty, kdo z víry ostatních žijí, je to nepříjemné. Ztrácí vliv, ztrácí důležitost - a mnozí to neumí skousnout.

1 0
možnosti
Foto

Příběh Ježíše Krista se dost nápadně shoduje s příběhem o téměř dva tisíce let staršího egyptského boha Hóra. Hór byl božím synem, matka jej porodila v jeskyni a božské nemluvně přišli navštívit tři mudrcové :)

1 0
možnosti

Technická poznámka: pokud byste umístil rostliny do takové atmosféry, jaká tu byla v geologické minulosti, tak vám hned chcípnou a tu atmosféru nemají šanci jakkoli pozměnit. Takže pokud by to bylo tak, jak říkáte, tak nejdříve tu musely být jednoduché fotosyntetické baktérie, které v takovémto prostředí přežijí. Teprve pak mohly přijít složitější formy života. V tom případě ale nechápu, proč tak zarytě odmítáte existenci evoluce. Ta v tomto vašem příběhu mohla probíhat úplně v pohodě jako Boží nástroj stvoření.

3 0
možnosti

:-) četl jste článek celý a pochopil o čem píšu? Mezi 1 a 2 veršem už byly na zemi rostliny a zvířata. A s pravděpodobnosti byl tehdejší svět ukončen první potopou, viz druhý verš. Myslíte si, že potopa zničila kyslík v atmosféře? 8-o

Bůh nepotřeboval evoleci, bezbožní lidé ano.

0 1
možnosti
Foto

Nejlepsi odpoved je primo od pramene. Ve 11 serii serialu supernatural samotny Buh vysveluje sve kroky

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS