Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

„Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, a je to polovina národa, uniká mnohotvárnost a mnohoznačnost světa, a co z tohoto světa v jejich očích zbývá, lze rozdělit na celkem jednoduché, většinou protipólné elementy. Někdy se tomu říká černobílé myšlení. (

Cyril Höschl

Karolinum, 1991)“

Těch, kteří i navzdory nižšímu vzdělání oplývají moudrostí a zdravým selským rozumem, těch zase tolik není, aby se na tom dalo stavět.

A jestliže se začnou preferovat elity typu F.R. Čecha , zrovna před takovými, jako je paní Procházková, nic hezkého to o nás nevypovídá.

4 1
možnosti

Nejhorší je, když si místní vrcholový sociopat vymýšlí umělé problémy, jimž nemá smysl čelit. Do elitní inteligence jistě patří kde kdo, ale většina zdejších mudrlantů, obzvlášť Siemko, špatně zakrývají frustrovaný pocit zneuznání a nedocenění vlastních kvalit. Říká se mlčeti zlato. Já to sice také nedodržel, ale ne v tak komické a zlé míře jako autor tohoto blogu.8-oRv

5 1
možnosti

Neznám autora blogu a netuším, co pozoruhodného pro lidstvo vykonal, že se cítí být oprávněný okřikovat druhé, ale vím, kdo je uznávaná spisovatelka, novinářka, válečná zpravodajka a humanitární pracovnice Petra Procházková.

Jako válečná zpravodajka mnohokrát prokázala mimořádnou odvahu a statečnost, jako např. když v roce 1994 zažila bombardování v Čečensku a s několika dalšími novináři se nabídla jako rukojmí místo pacientů nemocnice. V roce 2000 přerušila práci novinářky a rok se věnovala humanitární práci v rozbombardovaném Grozném, kde založila dětský domov pro 50 válečných sirotků, o které se stará dodnes. Poté byla válečnou zpravodajskou v Afganistanu.

Je spoluzakladatelkou sdružení Berkat, které pomáhá dětem a ženám z válkou poznamenaného Čečenska a Afganistanu. Na svém kontě má několik skvělých knih, v nichž popsala útrapy lidí ze zemí, kde se válčí.

Je nositelkou těchto prestižních ocenění:

Novinářské ceny Ferdinanda Peroutky (1997)

Novinářské Ceny Křepelek (1999)

Státního vyznamenání k 28. říjnu (2000) - medaile Za zásluhy III. třídy

Ceny primátora Plzně za lidská práva (2001)

Ceny Gratias Agit za šíření dobrého jména České republiky v zahraničí

Kdo jiný by měl pozvednout svůj hlas, když tuší vážné nebezpečí, než skutečné elity, mezi něž Petra Procházková rozhodně patří.

6 0
možnosti

"Nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj," zapsal jsem si za uši už v dětství a dodnes to považuji za moudré. Paní Procházková to jistě také slyšela a asi to považuje za pitomost. V jednom ale s novinářkou souhlasím. Hloupost může být skutečně i nebezpečná. Ne tolik, když se ventiluje u piva ve čtvrtý cenový, ale když se s ní vyleze na obrazovku není to jen ostuda.

9 0
možnosti

:-) Jak to ale chcete některým "elitám" vysvětlit? ;-D

1 1
možnosti

J77a37k35u20b 63M38a42c95h

20. 2. 2018 21:39

Když jsem četl to povídání té vzdělané paní bylo mi smutno. Sama se ve vlastních očích řadí do tzv. " naší elity". Nevím jestli se má čím chlubit, podle mne žádnou elitu teď nemáme. A jestli se ale musí pořád dál vzdělávat, no asi to má zapotřebí. Ale někomu to prostě nepomůže a primitivní české heslo praví : Komu není zhůry dáno v apatice nekoupí.

Můj soused, vesnický kovář, bez škol, má té krásné přirozené a chytré inteligence na rozdávání. A takových jsem poznal za svůj život víc ,než " chytrých, do sebe zahleděných, studovaných elitářů. Většinou na nich byla pravá jen ta slupka a pod ní nadutý pitomec non plus ultra. A takový nám teď vládnou, uráží nás a titulují nás vším možným. Prostě elitní póvl.

No a vysoká škola neznamená patent na přirozenou moudrost, ta se musí dědit a učit od rodičů.

Za článek velká karma.

12 0
možnosti

Děkuji, potěšil jste mne a ukázal, že ještě není vše ztraceno. :-)R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS