Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Autore jste schopen zde psát i o něčem jiném než o věcech náboženských?

0 1
možnosti
RS

8-o Kolik jste četl mých článků? Ať už si myslíte cokoliv, drtivá většina lidí na světě má nějaké náboženství. Jestli patříte k ateistické menšině, tak se mým článkům vyhýbejte. :-)

1 0
možnosti
Foto

Já vám rozumím, ale obávám se, že Slovo kříže (jak píšete) jako takové řešením tady být nemůže.

Může být do jisté míry alternativou víry jako takové (tedy víry v jednoho Boha), ale nikoli řešením islámského vraždění a nepřijatelných zločinů páchaných ve jménu islámské víry (mimochodem - neřekl snad sám Mohamed něco ve smyslu, že to nezabíjejí muslimové, ale že Alláh si tak přeje ...?).

Řešení tady může být v demokratických zemích pouze jediné, a to pomocí právní definice pojmu a obsahu náboženství (tedy věci zaručené každému listinou základních práv a svobod) jeho odlišení od nenávistné světské ideologie postavené naopak mimo zákon vč. její propagace a šíření.

To, že právě u islámu je něco takového téměř nemožné, není (nebo nemělo by být) naším problémem! My totiž nemůžeme rezignovat na právo a odpovědnost s tím, nechť se děje vůle boží (Alláhova) a vše je tedy možné a "dovoleno".

1 0
možnosti
RS

Chvíli jsem nad tím uvažoval a pak jsem si vzpomněl na zprávy o tom, co se stane stane s muslimem, který uvěří v Ježíše. Zpravidla pokud neodejde dříve, než to oznámí rodině, čeká ho osud mučedníka. Zpravidla za víru v Ježíše položí svůj život.

Nejvíc jsem se o těchto příbězích dočetl v Hlasu mučedníků.

Nevím, zda jste si všimnul, že obsahem článku je spíše osobní strach. Nečiním si nárok řešit islám ani muslimskou otázku. V posledních dnech se věnuji knize Zjevení apoštola Jana. V době "velkého soužení" budou moct být lidé spasení pouze tím, že uvěří v Ježíše a za svou víru budou trpět pronásledování s mučednickou smrtí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS